[O2] chęć kupna Octavia II

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Miedziak
    Classic
    • 2012
    • 7

nic tylko drukować albo przenieść na octaviaclub, dołaczyć do tutaj obecnych a wtedy nawet bindownica by się przydała :roll:

w sumie z czasem można by pomysłeć o stworzeniu rozdziałów poświęconych każdemu sterownikowi (przynajmniej elektryki) z osobna
  • stanley888
    Classic
    • 2011
    • 2

Witam. .Zamierzam kupić Octavie II w roczniku 2005-06, chciałbym zapytać jeżeli chodzi
    o diesla to czy 2.0 140KM to udane silniki, na co zwracać uwagę przy kupnie i czy nadwozie jest w ocynku? Napiszcie również czy występuje w tych modelach filtr cząstek stałych, a jeżeli tak to czy trzeba się go bać bo wiem, że one mają swoją żywotność i są b. drogie a i co z kołem dwumasowym. Jeżeli mój wybór jest zły to z którym silnikiemwarto się zainteresować.
    Moje użytkowanie to 60km dojazdu do pracy. Dziękuję za ewentualne info.

Komentarz

• sebastian7905
      RS
      • 2009
      • 3488
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ma silnik 2.0 tdi(2005) i nie mam żadnych problemów koło dwumasowe jest już wymienione było drogo ale cóż. Ostatnio czytałem o konstruktorach aut i wszystkie auta są teraz tak konstruowane aby wytrzymały bezawaryjnie nie więcej niż 5 lat a to tylko po to abyśmy kupowali nowe i dotyczy to wszystkich marek samochodów koła: dwumasowe, elektryka i inne podzespoły silnika jak i zawieszenia od tego jest specjalny sztab inżynierów aby tak się stało , więc co byś nie kupił i tak będzie to to samo mnie ogólnie jeździ się dobrze a usterki zdarzają się wszystkim najlepiej przejrzeć forum np. nasze problemy i usterki
      Sebastian
      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
      Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
      Była Black ELEGANCE by sebastian7905
      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

stanley888, akurat tych tematów na forum jest od zaje....
        wypadało by poszukać a nie śmietnik robić
        jeśli chodzi o dpf to BKD nie ma
        Uwagę trzeba zwracać na wszystko co się da :!: :!:

W ogóle to nie rozumiem tego pytania, ja jak oglądałem moją przed kupnem to sprawdzałem wszystko co się dało na miejscu
        Czas 2x po ok 2,5h i to było szybko bo to luty był i kilka st poniżej zera :lol:
        Koło dwumasowe padnie i tak

Komentarz

Pracuję...